maandag 1 oktober 2012

Architectuurfotografie


Architectuurfoto Peter van Mierlo
Architectuurfotografie biedt veel mogelijkheden voor fotografen die op zoek zijn naar abstracte vormen of een mooi lijnenspel. Maar er zijn ook veel historische binnensteden met grachtenpanden, kerken en historische stadhuizen die de moeite van het vastleggen waard zijn.

Denk met het fotograferen van architectuur trouwens niet dat het hele gebouw er altijd per sé op moet, juist in de architectuur kun je uitstekend op zoek naar kleine details en deze met een telelens zo uitvergroten dat je toch de sfeer en karakter van het gebouw vangt.

Architectuurfoto Peter van Mierlo
Van 1 oktober 2012 t/m 31 januari 2013 exposeert De Fotokunst Galerie een expositie die veelal bestaat uit architectuurfotografie. De expositie ‘Ruimte voor Rust’ , met werk van Peter van Mierlo kenmerkt zich door het indrukwekkende lijnenspel in de foto’s en abstracte composities. 

“Belangrijk voor mij is de compositie waar een bepaalde rust van uitgaat”, aldus Peter van Mierlo, fotograaf. “Het boeiende aan fotograferen vind ik steeds weer dat je een bepaald aspect van het geheel zodanig kunt uitlichten en stilzetten dat het een geheel eigen dimensie gaat krijgen. Ik kan zelf vol verwondering kijken naar het nieuwe beeld dat zo ontstaat.”

De foto’s van Peter van Mierlo zijn vanaf 1 oktober 2012 te zien en te koop op canvas, in de tijdelijke expositieruimte van De Fotokunst Galerie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten