woensdag 5 september 2012

Fotograaf uitgelicht: Joyce Tenneson


Joyce Tenneson is een van de meest gerespecteerde, invloedrijke fotografen te wereld, en is in staat de meest interessante portetten te schieten van het menselijk karakter.  

Uit de serie Transformations. Joyce Tenneson.
Tenneson's werk was te zien in meer dan 150 tentoonstellingen over de hele wereld, en maakt deel uit van tal van particuliere en museale collecties. Haar foto's zijn verschenen op talloze covers voor tijdschriften zoals: Time, Life, Entertainment Weekly, Newsweek, Premiere, Esquire en The New York Times Magazine. Ze is een veelgevraagd portretfotograaf met klanten in Europa, Japan en de Verenigde Staten.

De portretten van Joyce Tenneson zijn zo bijzonder omdat ze zoveel verder gaan dan alleen een gelijkende opname van haar onderwerp. Ze brengt mensen tot leven, schept een verhaal. Het resultaat: geen gewone portretten, maar tekenachtige schilderingen door het creatieve gebruik van licht en dubbelopnames. 

Uit de serie Transformations. Joyce Tenneson.
De foto’s van Joyce Tenneson blijven intrigeren, je  kunt ernaar blijven kijken. Tenneson zegt zelf over haar werk: "Ik wil anderen aspecten van zichzelf laten zien en laten vieren die voor henzelf meestal verborgen  blijven. Mijn camera is een getuige, hij houdt mijn onderwerpen een spiegel voor die ze hun eigen essentie helpt te voelen”.

Tenneson portretteert niet alleen mensen, ze heeft ook prachtige foto's gemaakt van bloemen, in de series 'Intimacy' en 'Flower portraits'. Het is knap dat in haar foto's bloemen net zoveel bezieling en karakter krijgen als de mensen die ze portretteert. 

Uit de serie Transformations. Joyce Tenneson.
Joyce Tenneson maakt nog steeds portretten van mensen in haar studio in New York. Maar: dat is niet voor iedereen weggelegd. Een sessie met Joyce Tenneson begint vanaf $10.000!

Meer werk zien van Joyce Tenneson? Kijk op www.tenneson.com

Dit artikel werd geplaatst door De Fotokunst Galerie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten