dinsdag 11 september 2012

Kunstenaar uitgelicht: Joseph Klibansky


Laatst publiceerden we een artikel over collage-kunstJoseph Klibansky (Kaapstad, 1984) tilt de collage-kunst tot het hoogste niveau. 

. Joseph klibansky.

Joseph Klibansky groeit op in een creatief, internationaal georiënteerd milieu. In zijn tienerjaren raakt hij gefascineerd door de mogelijkheden van computerkunst en digitale beeldbewerking. Honderden beelden fuseert hij tot krachtige composities, die worden verrijkt met computer kunst en verschillende verf technieken. De jonge kunstenaar ontwikkelt als gauw een eigen kenmerkende stijl die kunstgaleries en verzamelaars over de hele wereld fascineert: vernieuwende creaties met felle kleuren. ‘Als je het werk ziet krijg je direct een positieve vibe’, zegt hij daarover. 

SPACIOUS CITY. JOSEPH KLIBANSKY.
De 27-jarige Bussumer werkte eerder al samen met Armin van Buuren en ontwierp een cover voor een album van hem. Zijn kunstwerken zijn een combinatie van foto’s, computer en verftechnieken, verrijkt met een 3d-liquid glass, een vloeibaar kunsthars dat het kunstwerk diepte en kleurintensiteit geeft. “Ik bezoek een stad of land en maak dan alleen maar foto’s, foto’s en foto’s. Vervolgens selecteer ik allemaal foto’s of delen daarvan en voeg ze samen. Een kunstwerk bestaat vervolgens uit vier-, vijf- of zeshonderd lagen. Daar schilder ik dan overheen. Op die manier probeer ik een dynamische wereld of stad te creëren.”

Detail uit 'High Flyers' van  Joseph Klibansky
Het kunstwerk 'High Flyers' van Joseph Klibansky is in 2011 van eigenaar verwisseld voor een bedrag van 34.350 euro. Nooit eerder is zoveel betaald voor het werk van een jonge, nog levende kunstenaar. Damien Hirst, de Britse (levende) kunstenaar behaalde 'pas' op zijn 31e een vergelijkbaar resultaat.

Meer werk zien van deze bijzondere kunstenaar?

Kijk dan hier: http://www.josephklibansky.com


Dit artikel werd geplaatst door De Fotokunst Galerie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten