maandag 6 augustus 2012

5 tips voor het kopen van kunst


Tip 1.  Bepaal je smaak

Het is belangrijk dat kunst aansluit bij jouw persoonlijkheid. Weet je niet zo goed wat je mooi vind? Ga dan eens naar een kunstgalerie in je buurt, of struin (moderne kunst) musea af. Dan kom je er vanzelf achter wat voor soort werk emotie bij je oproept en ‘blijft hangen’. Je kunt vervolgens online in een kunstwinkel zoeken naar ‘jouw’ kunstwerk. Kijk bijvoorbeeld eens in De Fotokunst Galerie. Hier kun je goedkoop moderne kunst vinden, van hoge kwaliteit.

Tip 2. Neem de tijd

Soms loop je er spontaan tegen aan: dat éne kunstwerk, dat speciaal voor jou bestemd lijkt. Past het binnen je budget? Kopen! Maar meestal is het kopen van kunst geen haastklus. Neem er de tijd voor, bedenk wat bij jou en je interieur past. Heb je iets moois gezien? Visualiseer het werk in de ruimte waar het komt te hangen of staan. Blijf je enthousiast? Trakteer jezelf en geniet!


Tip 3.  Kunst staat op zich

Als je net een nieuw interieur hebt, wil je dit misschien opfleuren met een kunstwerk. Het gevaar is dat je bij het zoeken naar kunst vooral let op de kleur (past die wel bij de bank?). Blijf jezelf afvragen of je de kunst ook daadwerkelijk mooi vind! Anders gaat het snel vervelen.
Wees ook niet bang voor een kunstwerk dat wat meer opvalt en niet precies in het kleurenschema van je interieur past. Een kunstwerk moet namelijk ook niet volledig opgaan in het interieur!

Tip 4. Geef kunst de ruimte

Zowel in kleine als grote ruimtes kun je kunst hangen. Let daarbij wel op het formaat van de kunst. Een groot kunstwerk heeft ook veel ruimte nodig. Heb je geen grote muur? Kijk eens naar kleinere kunstwerken. Deze kun je bijvoorbeeld heel goed in een groepje hangen.
Eventueel kun je de kunst uitlichten met een spotje, zo wordt het echt een eye catcher.


Tip 5. Mooie kunst hoeft niet duur te zijn

Kunst kopen schrikt je misschien af, omdat kunst vaak duur is. En als je regelmatig wisselt van interieur wil je misschien ook wel kunnen wisselen van kunst. In een galerie is kunst al snel prijzig, ze hebben daar immers de huur van het pand en de inzet van personeel. Gelukkig wordt kunst steeds toegankelijker door online verkoop. Kijk maar eens in De Fotokunst Galerie. In de ruime collectie moderne en fotokunst kun je goedkoop kleine en grote doeken vinden die bij jou, jouw stijl en persoonlijkheid passen. Er zijn ook regelmatig wisselende exposities, waardoor je verschillende kunstenaars leert kennen.  

1 opmerking: